Obserwuj

Jak skonfigurować konto?

Po rejestracji w serwisie alcance.pl program poprosi Cię o wybór usługi, z której chcesz korzystać. Po naciśnięciu przycisku "Wybierz usługi" zostaniesz przeniesiony do zakładki "Usługi" z sekcji ustawień, na której będziesz mógł dokonać wyboru usług.

Po dokonaniu wyboru usług musisz ukończyć konfigurację konta, ponieważ na tym etapie usługi nie są aktywne. Konfigurację konta możesz dokonać ręcznie lub poprzez synchronizację konta alcance.pl ze swoim kontem na WFirma lub Infakt w przypadku, gdy używasz jednego z tych serwisów do wystawiania faktur. Jak dokonać synchronizacji z WFirma lub Infakt dowiesz się z artykułu Jak skonfigurować synchronizację z WFirma i jak to działa? lub Jak skonfigurować synchronizację z Infakt i jak to działa?

Jeśli jednak nie używasz jednego z wymienionych serwisów musisz ukończyć konfigurację ręcznie. W najprostszy sposób zrobisz to wykonując odpowiednie kroki potrzebne do włączenia wybranych usług. Kroki te są widoczne na zakładce Konto sekcji ustawień.

Inne zakładki sekcji ustawień to:

Użytkownik

W zakładce Użytkownik podajesz swoje imię, nazwisko, adres mailowy oraz potwierdzasz czy chcesz otrzymywać dzienne zestawienia o stanie należności. Jeśli utworzenie konta nie zostało jeszcze potwierdzone, informacja w dolnej części ekranu przypomni Ci o tym.

Firma

W zakładce Firma uzupełniasz dane dotyczące Twojej firmy. Poza danymi rejestracyjnymi, podajesz między innymi adres firmy oraz kontakt do osoby zajmującej się monitoringiem należności. Istnieje również możliwość zaimportowania logo firmy. Pamiętaj, że dane te będą wykorzystywane w korespondencji, którą serwis będzie wysyłał w Twoim imieniu!

Użytkownicy

W tej zakładce możesz dodać do swojego konta innych użytkowników, na przykład pracowników Twojej firmy, którzy będą mogli logować się do tego konta. Do każdego dodanego użytkownika zostanie wysłany e-mail (na podany przez Ciebie adres e-mail użytkownika), który będzie posiadał link aktywacyjny dla tego użytkownika. Po dokonaniu aktywacji użytkownik będzie mógł się logować do serwisu do Twojego konta.

Usługi

W zakładce Dodaj/Usuń usługę wybierasz, które z oferowanych przez serwis alcance.pl usług mają zostać uruchomione.

Usuwanie konta

Gdy nie zamierzasz korzystać dłużej z serwisu alcance.pl i chcesz zlikwidować swoje konto, w zakładce usuwanie konta naciśnij podświetlony na czerwono przycisk. System wyśle na Twój adres mailowy wiadomość z prośbą o potwierdzenie, że Twoje konto wraz ze wszystkimi znajdującymi się w nim informacjami ma zostać usunięte.

0 Komentarze

Zaloguj się, aby dodać komentarz.
Oparte na technologii Zendesk